Din Gröna Frisör & Coach | Scandinavian Herbs
15947
page,page-id-15947,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Scandinavian Herbs

Scandinavian Herbs

Välj Scandinavian Herbs om du vill ha produkter baserade på oljor och örter, helt utan tillsatser och konserveringsmedel.

 

 

Hajkräm

Hajleveroljan och blandningen av de isländska örterna gör denna kräm häpnadsväckande effektiv. Hajkräm är en effektiv och omhändertagande kräm som passar alla hudtyper och kan användas över hela kroppen.

Krämen innehåller squalene-hajleverolja, och används med goda resultat vid omhändertagande av din mycket torr hud. Hajleverolja innehåller vitamin A, D och E samt alkyl glycerol, som är en mycket viktig ingrediens i hajkrämen. På Island är fiske en står del av näringslivet, och tyvärr fastnar det ibland hajar i näten som inte kan räddas. Dessa hajar används på Island till delikatessen Surhaj, vi tar hand om hajleveroljan pga dess välgörande egenskaper.

HAJLEVEROLJAN innehåller bl.a. A,D och E-vitaminer, men främst den högsta koncentrationen som finns i naturen av det värdefulla ämnet ALKYLGLYCEROL. Den behövs vid bildning av de vita blodkropparna i vårt blod och de antikroppar som är väsentliga för kroppens försvarsmekanismer. Alkylglycerol finns redan i vår egen blodproducerande benmärg, lever, mjälte och i bröstmjölk. Ämnet finns numera medicinskt utvunnet ur oljan och används bl.a. för patienter som ska genomgå cancerbehandling, eftersom det skyddar mot radioaktiv strålning. Den fanns också med i sista influensavaccinet pga sin skyddande verkan. Andra verkningar av alkylglycerol:

  • Stärker immunförsvaret
  • Ökar bildningen av antikroppar ‘
  • Förbättrar sårläkning
  • Skyddar mot infektioner

Innehåller även älgört och Aloe Vera.

Stryk ut hajkrämen mycket tunt över problemområdet (tex psoriasis eller eksem) och massera mjukt tills huden absorberat krämen. Hajkrämen innehåller endast naturliga ingredienser. Användes vid behov.

 

Vårolja

Skäm bort din hud med våroljan före och efter solning. Den ger en jämnare solbränna som varar längre. Jojobaoljan ger naturlig solfaktor.

Håller effektivt mygg, knott och fästingar borta.

Funkar utmärkt till djur. Sätt i nacken på katten 1-2 ggr/vecka och undvik därmed kemikalier som ofta förekommer i fästingmedel.

Icelandic Herbs vårolja används som massageolja eller som kroppsolja efter dusch eller bad. Oljan är torr och absorberas snabbt av huden.

Basoljorna och det specifikt utvalda isländska örterna gör huden silkeslen.

Innehåller bl.a lomme,valnöt och jojobaolja. Den mjukgör även solbränd hud.

 

Rengöringsmjölk

Rengöringsmjölk är en mycket mild rengöring för ansikte och hals, framställd för att passa alla hudtyper. Den fungerar utmärkt för borttagning av smink, särskilt på känsliga hudpartier och kan även användas för att ta bort smink kring ögonen, kan även användas som ett substitut till raklödder.

Rengöringsmjölk innehåller en utvald blandning av flera olika mjukgörande örter. Den har en bas som lämnar ett mjukgörande och skyddande skikt på huden. Den bästa rengöringen uppnås genom att först använda rengöringsmjölk och därefter avsluta med ansiktsvatten, vilket lyfter ur de sista resterna av smuts i huden och stänger porerna.

Fukta en bomullstuss med vatten och fördela en liten mängd rengöringsmjölk på den. Rengör huden genom att torka av eller badda. Du kan också ta lite rengöringsmjölk i händerna och massera ansiktet och halsen. Avsluta med att skölja med ljummet vatten.

 

Deodorantgelé, roll on

Det är allmänt känt att det idag används aluminium i deodoranter för att reducera svettningar.

Deodorant används brukligt i armhålan för att reducera svettningar, detta område ligger granne med bröstområden som exempelvis kvinnor  bör vara extra försiktiga med.

Icelandic Herbs deodorant innehåller naturliga ingredienser och är fri från aluminium vilket innebär att alla med behov kan använda den. Doften från de eteriska oljorna håller dig fräsch hela dagen!

 

Duscholja

Blandningen av eteriska oljor och örtextrakt gör denna produkt mycket uppskattad.Duscholjan är mjukgörande och återfuktande och nnehåller bl.a lavendel. Tänk på att du bara behöver applicera en liten mängd av oljan då den är väldigt dryg

 

Secret of love – för torra slemhinnor

Secret of love är ett  naturligt glidmedel som inte innehåller några skadliga kemiska ingredienser. Denna gel som har afrodisiaka effekter tar din sensuella upphetsning till en annan dimension. Den är även mjukgörande.

Använd gelén på könsorganen, klitoris och läpparna. Njut av spänningen och den upphetsande känsla som erhålls av örterna och de eteriska oljorna. Gelén stimulerar de erogena zonerna och har en positiv effekt på orgasm.

Används ej under graviditet. 

Kan med fördel även användas på andra torra slemhinnor i tex näsan eller munnen.

 

Välkommen till min salong för prover!